• Študenti z košickej filmovej školy uspeli v súťaži Zlatá klapka
          • Študenti z košickej filmovej školy uspeli v súťaži Zlatá klapka

          • Autor textu: Peter Bercik

            27.03.2024

            Druháci si z Bratislavy odniesli dve prvenstvá a jedno čestné uznanie

            Veľký úspech dosiahli študenti Súkromnej školy umeleckého priemyslu filmovej v Košiciach. V dvanástom ročníku celoslovenskej súťaže Zlatá klapka v audiovizuálnej a multimediálnej tvorbe detí a mládeže získali dve prvé miesta, jedno čestné uznanie a päť finálových nominácií. V kategórii Strih sa z víťazstva tešil študent druhého ročníka Mátyas Tomojka s videom o tíme, ktorý sa pripravuje na olympiádu robotov. „Bol som trochu prekvapený, že som vyhral a veľmi ma to potešilo. Pár sekúnd som len stál na pódiu, kým som si uvedomil, prečo tam stojím a čo držím v rukách. Ďakujem rodičom a priateľom za podporu a škole za príležitosť,“ povedal Mátyas, ktorého nominovali aj v kategórii Kamera. V kategórii Videoklip najviac presvedčila porotu druháčka Lea Miháľová s pesničkou Marty Kubišovej Modlitba o okupácii Československa v roku 1968 vojskami Varšavskej zmluvy.

            „Som nadšená, cítim, že ma toto ocenenie posúva v mojej tvorbe vpred. Dúfam, že si ľudia významnú hudobnú osobnosť Marty Kubišovej zapamätajú aj prostredníctvom tohto videa,“ povedala Lea, ktorú tiež nominovali aj v kategórii Kamera. Čestné uznanie v kategórii Spravodajstvo si prebrala študentka druhého ročníka Timea Dutkovičová. „Som rada za čestné uznanie, je úžasný pocit byť ocenený za prácu, ktorú som tvorila spolu so spolužiakmi, za čo som im neskutočne vďačná. Uznanie poroty beriem ako motiváciu posúvať sa vpred a naďalej pracovať na sebe a na veciach, ktoré ma napĺňajú a robia mi radosť,“ povedala Timea. Finálové nominácie si vyslúžili aj Patrik Roger Portella v kategórii Výkon pred kamerou, Tomáš Cicoň v kategórii Artový dokument a Hana Volšíková v kategórii Videoklip.

            "Som hrdá na študentov našej školy, ktorí dennodenným úsilím a šikovnosťou zhmotňujú teoretické i praktické vedomosti a zručnosti získané na pôde filmovej školy. Veľká vďaka patrí, samozrejme, aj pedagógom, pretože zožaté úspechy študentov sú aj ich úspechmi. Pevne verím, že aj napriek narastajúcej konkurencii ich to bude motivovať k ešte lepším a vyšším tvorivým výkonom. K oceneniam im srdečne blahoželáme a ďakujeme, že takto úspešne reprezentovali a urobili dobré meno našej škole“, uviedla riaditeľka SŠUP filmovej v Košiciach Danka Kováčová. Súťaž Zlatá klapka vyhlasuje ministerstvo školstva a jej hlavným organizátorom je Základná umelecká škola Jána Albrechta Bratislava. Do 12. ročníka prihlásilo svoje diela 150 študentov z 26 škôl z celého Slovenska. Výsledky súťaže vyhlásili minulý týždeň v Dome kultúry Zrkadlový háj v Bratislave. 

          • Európsky deň autorov

          • Študenti našej školy dnes vyspovedali dve košické spisovateľky, Jolanu Lackovú a Jarmilu Repovskú, ktoré k nám zavítali v rámci podujatia Creative Europe – Day of European Authors. Dozvedeli sa, ako sa autorky k písaniu dostali, kde čerpajú inšpiráciu, aj všeličo zo zákulisia tvorby a vydávania kníh. Ktovie, možno sa medzi študentami práve zrodil nový Stephen King alebo Jane Austenová, ktorí sú, mimochodom, obľúbenými autormi našich milých hostí.

            #CreativeEurope #europeanauthors #dayofeuropeanauthors2024

            foto: Daniel Rázus (III.F)

        • Darujte 2% z Vašich daní pre Filmovú školu
          • Darujte 2% z Vašich daní pre Filmovú školu

          • Milí rodičia, rodinní príslušníci, priatelia, podporovatelia našej školy, obraciame sa na Vás s prosbou o poukázanie 2 % z Vašich už zaplatených daní pre Filmovú školu, IČO: 35567899, ktoré znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. 

            Vyplnené tlačivá Vyhlásenie o poukázaní 2% z dane aj Potvrdenie o zaplatení dane, prosím doručte najneskôr do 30. apríla 2024 na daňový úrad podľa miesta Vášho bydliska, resp. môžete doručiť aj na sekretariát školy najneskôr do 23.04.2024. Viac info nájdete tu.

            Ďakujeme! 

        • Týždeň v znamení úspechov a ocenení
          • Týždeň v znamení úspechov a ocenení

          • Minulý týždeň sa niesol v znamení úspechov žiakov v súťažiach. Prinášame prehľad ocenení:

             

            Olympiáda v anglickom jazyku – výsledky okresného kola

            • 2. miesto v kategórii 2B - Gabriela Medeová (IV.F)
            • 4. miesto v kategórii 2A - Hana Volšíková (II.F)

            ČESKO-SLOVENSKÝ ROČNÍK výtvarnej súťaže START21ART 2023/24

            • Víťazné dielo TOP21 – I. úroveň súťaže: Petra Benediktiová (IV.F) (dielo: Budúcnosť bez ľudí - pastel)
            • Víťazné dielo TOP21 – I. úroveň súťaže: Roland Korečko (IV.F) (dielo: Central AI Unit - počítačová grafika)

            Súťaž Student Film Quiz v rámci projektu Cinema4youth v spolupráci s Chorvátskom a Maďarskom.

            • 2. miesto: Filip Slezák, Kristína Olenčinová, Roland Korečko a Martin Belas (IV.F) 

            Všetkým oceneným srdečne Gratulujeme! A aj ostatným zúčastneným patrí pochvala a poďakovanie.

          • Deň otvorených dverí a pozvánka na EduMet

          • DŇOM OTVORENÝCH DVERÍ je na filmovej každý deň!

            Stačí si vopred telefonicky +421 55 685 77 48 alebo mailom info@filmovaskola.sk dohodnúť termín stretnutia a my vám radi ukážeme priestory našej školy, odborné učebne, ateliéry, prípadne premietneme videoukážky z tvorby našich študentov a ochotne odpovieme na akékoľvek otázky.

            Termíny a kritériá pre PRIJÍMACIE KONANIE NA OVERENIE ŠPECIÁLNYCH SCHOPNOSTÍ, ZRUČNOSTÍ ALEBO NADANIA PRE ŠKOLSKÝ ROK 2024/2025 (4-ročné denné štúdium s maturitou) TU. Termín podania prihlášky do 20. marca 2024.

            Uchádzačov zároveň pozývame na 1. ročník Veľtrhu súkromných a cirkevných stredných škôl v Košiciach EduMet. Veľtrh sa bude konať dňa 30.01.2024 od 9.00 do 18.00 h. a dňa 31.01.2024 od 9.00 do 14.00 h. v priestoroch Súkromnej strednej odbornej školy ekonomickej KOŠICKÁ AKADÉMIA, Tajovského 15, Košice.

            Viac informácií https://edumet.sk/

            Tešíme sa na vás!

        • Úspech vo fotosúťaži aj vo filme
          • Úspech vo fotosúťaži aj vo filme

          • Gratulujeme nášmu študentovi druhého ročníka, Mátyásovi Tomojkovi, ktorý bol minulý týždeň ocenený v dvoch rôznych umeleckých súťažiach.

            12. decembra 2023 si Mátyás slávnostne prevzal cenu vo fotosúťaži „In memoriam Tóthpál Gyula 2023“ v kancelárii primátora mesta Kráľovský Chlmec a 15. decembra na II. Filmovom festivale pre maďarských študentov na Slovensku, cenu poroty za svoj krátky film v kategórii 15-19 rokov. Ceny boli odovzdané počas galavečera v štúdiu Márai v Košiciach, kde boli zároveň premietané ocenené filmy. Porotu tvorili popredné osobnosti kultúry a umenia: Tisza Balázs - kameraman, Varga Anikó - herečka a Rácz Noémi - výtvarníčka, grafička, illustrátorka.

            Foto: László Zahorec Dombháthy, Ádám Levente

            Video z fotosúťaže: https://www.facebook.com/pataky.karol/videos/343309645094258?locale=sk_SK

        • Riaditeľské voľno 22. decembra 2023
          • Riaditeľské voľno 22. decembra 2023

          • Riaditeľka Súkromnej školy umeleckého priemyslu filmovej na Petzvalovej 2 v Košiciach v súlade so zákonom 245/2008 Z. z.(podľa § 150 ods. 5) poskytuje študentom školy, z organizačných a prevádzkových dôvodov dňa 22.12.2023 (piatok) riaditeľské voľno. Vo vyučovaní budú žiaci pokračovať po prázdninách, 8. januára 2024 (pondelok).

            PhDr. Jarmila Uhríková (RŠ)

        • Gorazdov literárny Prešov
          • Gorazdov literárny Prešov

          • Gratulujeme našej študentke II.F - Elie Ivančovej za úspešnú reprezentáciu v celoštátnej literárnej súťaži s medzinárodnou účasťou - Gorazdov literárny Prešov. Elie súťažila v kategórii – mládež (študenti stredných škôl) a dospelí autori. Vyhodnotenie 28. ročníka súťaže prebiehalo 25.11.2023 v Prešove.

        • Vyhodnotenie školského kola Olympiády ľudských práv
          • Vyhodnotenie školského kola Olympiády ľudských práv

          • Dňa 5. decembra 2023 sa uskutočnilo v našej škole školské kolo Olympiády ľudských práv. Do súťaže sa zapojili študenti III.F a IV.F.

            🏆Víťazom školského kola sa stal Dávid Vardžik zo IV.F, druhé miesto obsadila Andrea Tomková z III.F a tretie miesto Denis Brenwasser zo IV.F.

            Do krajského kola olympiády postupuje Dávid Vardžik.

            Víťazom srdečne gratulujeme a želáme veľa šťastia 🤞​ v ďalšej reprezentácii! 🙂

        • Vyhodnotenie školského kola Olympiády v anglickom jazyku
          • Vyhodnotenie školského kola Olympiády v anglickom jazyku

          • V dňoch 21. a 23. novembra 2023 sa uskutočnilo v našej škole školské kolo Olympiády v anglickom jazyku. Žiaci súťažili v dvoch kategóriách, prváci a druháci v kategórii 2A a tretiaci, štvrtáci v kategórii 2B. Celkový počet bodov z písomnej i ústnej časti bol 68,5 bodov v oboch kategóriách rovnako.

            🏆Víťazkou kategórie 2A sa stala Hana Volšíková z II.F, ktorá dosiahla celkový počet bodov 65 a víťazkou kategórie 2B sa stala Gabriela Medeová zo IV.F, ktorá dosiahla celkový počet bodov 60,5. Obe postupujú do okresného kola olympiády v anglickom jazyku.

            Víťazkám srdečne gratulujeme a želáme veľa šťastia 🤞​ v ďalšej reprezentácii! 🙂

        • Študent Košického samosprávneho kraja 2023
          • Študent Košického samosprávneho kraja 2023

          • Pri príležitosti Dňa študentstva si dnes prevzala ocenenie "Študent Košického samosprávneho kraja 2023" Timea Laura Kováčová z II.F  za vynikajúce úspechy v regionálnych, celoslovenských a medzinárodných predmetových olympiádach a iných talentových súťažiach.

            Ocenenie a ďakovný list jej bol slávnostne odovzdaný vo Východoslovenskom múzeu v Košiciach predsedom Košického samosprávneho kraja.

            Laure srdečne blahoželáme a želáme ďalšie úspechy. 

            Foto: Lívia Kanócz, IV.F

        • Oznam: školské kolo Olympiády v anglickom jazyku!
          • Oznam: školské kolo Olympiády v anglickom jazyku!

          • Riaditeľka Súkromnej školy umeleckého priemyslu filmovej na Petzvalovej 2 v Košiciach vyhlasuje školské kolo Olympiády v anglickom jazyku (OAJ), konkrétne:

            • písomné kolo 21.11.2023 (utorok) v triede II.F. na prvých dvoch vyučovacích hodinách,
            • ústne kolo 23.11.2023 (štvrtok) v triede I.F. na prvých dvoch vyučovacích hodinách. 

            Školskú komisiu tvoria učitelia anglického jazyka. Do okresného kola postúpia víťazi z každej kategórie. 

            Súťažiacim držíme palce!

             

            PhDr. Jarmila Uhríková

            riaditeľka školy

             

            Bližšie informácie poskytnú učitelia anglického jazyka.

        • 1. miesto: Ako pomohli eurofondy môjmu regiónu a mestu
          • 1. miesto: Ako pomohli eurofondy môjmu regiónu a mestu

          • Dnes si naši žiaci na čele s Laurou Timeou Kováčovou prevzali cenu za prvé miesto v súťaži videospotov s názvom Ako pomohli eurofondy môjmu regiónu a mestu 2023. Cenu, ktorou bola outdoorová kamera GoPro HERO8 odovzdal pán Peter Malec z Odboru informovanosti a publicity Úradu vlády SR.

            Cieľom súťaže bolo podporiť tvorivosť a originalitu mladých ľudí, vytvoriť pre nich možnosť na prezentáciu svojich schopností, talentu, ale aj mesta či regiónu, z ktorého pochádzajú, kde bývajú alebo študujú.

            https://www.partnerskadohoda.gov.sk/sme-nadseni.../

            Foto: Karolína Kollárová

        • Riaditeľské voľno
          • Riaditeľské voľno

          • Riaditeľka Súkromnej školy umeleckého priemyslu filmovej na Petzvalovej 2 v Košiciach v súlade so zákonom 245/2008 Z. z.(podľa § 150 ods. 5) poskytuje študentom školy, z organizačných a prevádzkových dôvodov v dňoch 2.11. - 3.11.2023 (štvrtok - piatok) riaditeľské voľno. Vo vyučovaní budú žiaci pokračovať v pondelok - 06.11.2023.

          • Súťaž v grafickom dizajne ZENIT

          • Dnes sa vyhodnotilo školské kolo súťaže ZENIT v programovaní, kategória GRAFIK.

            Súťaž ZENIT spája najšikovnejších stredoškolákov. Víťazi postupujú na medzinárodnú súťaž EuroSkills (Európska súťaž v odborných zručnostiach v odbore Web Development a Graphic Design) https://zenit.svsbb.sk/grafik; https://www.facebook.com/slovakiaskills.

            Víťazi školského kola:

            1. Roland Korečko (IV.F) – 210 bodov
            2. Martin Belas (IV.F) – 200 bodov
            3. Alan Leško (IV.F) – 190 bodov
            4. Dominik Nagy (IV.F) – 180 bodov

            Víťazom srdečne gratulujeme!

        • ErasmusDays 2023 na Filmovej
          • ErasmusDays 2023 na Filmovej

          • Záver týždňa na Filmovej patril propagácii bohatstva európskej mobility a úspechov programu Erasmus+.

            V rámci siedmeho ročníka #ErasmusDays 2023 sa uskutočnilo niekoľko podujatí: informačný seminár o programe Erasmus+ a úspešných projektoch školy, workshop s účastníkmi mobilít a video projekcie.

            Filmová škola je dlhodobo úspešným autorom a realizátorom 🇪🇺 projektov v rámci Programu Erasmus+ v oblasti odborného vzdelávania a prípravy, za čo si vyslúžila „Certifikát značky Excelentnosti a akreditácie za kvalitnú implementáciu mobilitných aktivít“.

            Počas dvoch dní osláv bola prostredníctvom videí z uskutočnených mobilít priblížená kultúrna rozmanitosť Európy a zároveň príležitosti na vzdelávanie a prax, ktoré ponúka program #ErasmusPlus. 🇪🇺 Účastníci mobilít sa s radosťou podelili o svoje skúsenosti a zručnosti, ktoré si posilnili, tiež nové kultúry a zaujímavosti, ktoré objavili.

            Školskí koordinátori predstavili proces, podmienky ako aj kritériá výberu nových účastníkov mobilít a vtipným kvízom boli oslavy #ErasmusDays 2023 na Filmovej ukončené. 🥰 

            Ďakujeme všetkým za stretnutie a tešíme sa opäť o rok!

            I️ErasmusPlus

            Mediálne platformy

            https://filmovaskola.edupage.org/a/projekty

            https://www.tverasmusplus.eu/; https://www.erasmusplusart.eu/;

            https://www.facebook.com/filmovaskolakosice; https://www.instagram.com/filmovaskola/

             

    • Kontakty

      • Súkromná škola umeleckého priemyslu filmová, Petzvalova 2, Košice
      • Riaditeľka školy: PaedDr. Danka Kováčová (+421 915 852 501) Zástupkyňa riaditeľky: Ing. Lívia Hirjaková (+421 907 575 980, hirjakova@gmail.com) Manažér audiovizuálnej tvorby: Mgr. Valter Uhrík (+421 905 902 826; wuhrik@gmail.com) Sekretariát: Ing. Emília Romanová (+421 55 685 77 48)
      • Petzvalova 2 040 11 Košice - Západ Slovakia
      • 35558555
      • 2021875229
      • www.filmovaskola.edupage.org
      • SK47 0200 0000 0018 2824 6953
      • 100014863
      • Obvodné oddelenie Policajného zboru Košice Západ Považská 38 040 11 Košice Tel.: 0961932855 Email: ooke.zapad@minv.sk
    • Prihlásenie